Drumband Harmonie Berggalm uit Noorbeek gaat weer op concours

© Johannes Timmermans

Als voorbereiding op het bondsconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) houdt de drumband van harmonie Berggalm uit Noorbeek een generale repetitie op vrijdag 22 november vanaf 20.30 uur een generale repetitie in Paviljoen Berggalm.

Jeroen Janssen

In 2010 kwam een voorlopig einde aan lange periode van concoursoptredens van de drumband van Harmonie Berggalm. Na twee jubileumconcerten afgelopen jaar naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Berggalm drumband en het 90-jarig bestaan van de harmonie werd besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan . De Berggalm drumband zal voor de eerste keer met de jeugdige lichting deel nemen aan het bondsconcours van de LBT Op het concours, dat zondag 24 november in cultureel centrum Don Bosco te Heel wordt georganiseerd, zal de Berggalm drumband uitkomen in de derde divisie. Ze zullen onder leiding van instructeur Bert Offermans de compositie ‘Exposure’ van de Limburgse componist Vincent Cox uitvoeren. Een groot gedeelte van de solopartijen word ingevuld door jonge concoursdebutanten.

In de voorbereiding op het optreden uur verzorgt de Berggalm drumband nog twee concerten in Paviljoen Berggalm.

Op zaterdag 16 november staat het Pre Concours Concert gepland, met de 3 Limburgse deelnemers van het LBT concours dit jaar. Vanaf 19.00 uur treden achtereenvolgens drumband Harmonie Berggalm uit Noorbeek, drumband Fanfare Sint Jozef uit Buchten en drumband Harmonie Sint Joseph uit Sittard op.