Video: Minister Slob uitgenodigd op kinderfeestje van Sophie uit Blerick

Minister van onderwijs, Arie Slob, was maandag te gast op basisschool Natuurlijk! in Blerick. Uitgenodigd door juf Anouk, die Leraar van het Jaar is. Tal van kinderen wilden hem wat vragen of vertellen.

Carola de Boer

„Groep 5B is de beste klas van de wereld”, roept een enthousiast meisje, als de minister het lokaal binnenstapt. Of ze ook weet wie dat is. „Jaahaa, dat is de president!” zegt ze schaterlachend. „Niet! Dat is de minister!” zegt een meisje dat naast haar zit. „Ja, dat bedoel ik toch!” zegt ze dan breed lachend.

Ze vinden het maar wat spannend, een echte minister in de klas, hoewel ze met de verkiezing van Anouk Huijs tot Leraar van het Jaar wel wat camera’s gewend zijn. Arie Slob krijgt een rondleiding door de school en neemt de tijd om met kinderen, personeel en hulpkrachten een praatje te maken.

Jarig

In groep 2-3 is Elise maandag jarig. Ze krijgt prompt een stevige hand. Elise wordt er verlegen van. „Hebben ze gezongen voor jou? vraagt hij. Ze knikt. „En mocht je ook op de tafel staan?” „Neeeee”, roept de halve klas. Dat doen ze in Blerick niet.

De een vertelt Slob dat ze gaat verhuizen, de ander dat ze een broertje krijgt. Joerie wil weten hoe oud de minister is. „Volgende week zaterdag word ik 58 jaar”, zegt hij. Een zucht van verbazing gaat door de klas. Arthur wil weten uit welk land de minister komt. „Uit het land waar we nu zijn”, zegt Slob. „Ik kom ook uit Nederland”, vult de jongen nog aan. „Ik niet, ik kom uit Venlo” zegt een klasgenootje. Aan het einde van de rondleiding door de lokalen stelt Sophie nog een laatste vraag: „Kom je ook op mijn kinderfeestje?”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal