Uitzendondernemers Wiertz terug aan boord bij Roda

Harm en Dionne Wiertz op archiefbeeld. © De Limburger/Annemiek Mommers

Zakenlieden Dionne en Harm Wiertz treden toe tot de coalitie van ondernemers die Roda JC gaat overnemen.

Jimmy Leenders

Het koppel, dat bekend werd met hun gelijknamige uitzendbureau, zal een klein deel van de aandelen in handen krijgen.

Commissaris

In het verleden waren ze al allebei in verschillende hoedanigheden in de Roda-top vertegenwoordigd. Harm Wiertz was tussen 2016 en 2017 commissaris van de club uit Kerkrade. Zijn vrouw Dionne was eerder in beeld om de club over te nemen en trad vorig jaar toe tot de G7, een groep ondernemers die uit naam van vertrekkend eigenaar Frits Schrouff de aandelen beheerde en de club saneerde.

Hogenelst en Koster

Dionne en Harm Wiertz voegen zich bij de club van lokale ondernemers die samen met hoofdaandeelhouders Roland Hogenelst en Stijn Koster de club gaat runnen. Eerder sloten ook zakenlui Bert Peels, Jan Baggen en Herman Huirne zich al aan. Die laatste is op dit moment ook tijdelijk algemeen directeur bij Roda. Hogenelst, Koster, Wiertz, Peels, Baggen en Huirne gaan onderling de aandelen (79,8 procent) van Schrouff verdelen. Mogelijk komen daar nog lokale ondernemers bij. De exacte verdeelsleutel is nog niet bekend, maar zeker is wel dat Hogenelst en Koster het grootste deel voor hun rekening zullen nemen.

Frits Schrouff United

De aandelen van Schrouff zijn nog altijd ondergebracht in de stichting Frits Schrouff United. Het bestuur van dat vehikel is inmiddels ook vervangen. Tot voor kort werden de zetels bezet door oud-burgemeester van Kerkrade Jos Som en drie Spaanse contacten van Mauricio Garcia de la Vega. Nadat de Mexicaanse zakenman noodgedwongen het veld moest ruimen, was duidelijk dat ook de bestuurders in de stichting moesten worden vervangen.

Inmiddels zijn er vijf nieuwe bestuurders benoemd. Het gaat om Ed Koster, Maurice Jongen, Nicole Groen, Joris Hoefakker en Ton Middelhoven. Ed Koster is de vader van Stijn Koster. Maurice Jongen is met zijn bedrijf Medisana al jarenlang trouw Roda-sponsor. Nicole Groen is financieel manager bij Hogenelst Horeca Groep. Ton Middelhoven is directeur van Eldee Packaging, een verpakkingsbedrijf uit Kerkrade. Joris Hoefakker is mediamaker en was al eens betrokken bij een vorig reddingsplan van Koster, Peels en Baggen.