Artistiek naakt Maastricht Geleense kunstenaar via Ardennen naar Brussel

Galeriehoudster Nicole Royaux en Edwin IJpeij op de plek van de expositie. © Edwin IJpeij

De artistieke naaktfoto’s die de Geleense kunstenaar Edwin IJpeij in augustus maakte in Maastricht zijn deze week te zien in Galerie Art Péro in het Waalse dorp Crupet, vlakbij Namen. De expositie hier is een tussenstop.

Geertjan Claessens

Volgende week wil IJpeij een nieuwe serie naaktfoto’s maken in Brussel, liefst van hetzelfde model (Joy Draiki).

Schilderijen

Dat moet leiden tot een volgende expositie, die binnen een half jaar te zien zal zijn in de Belgische hoofdstad. Van hieruit wil de kunstenaar met zijn project ‘Sensual in the City’ op tournee langs meer Europese steden. Op termijn worden op basis van de foto’s ook schilderijen gemaakt.

© Edwin IJpeij

Taboe

Met de werken wil IJpeij naar eigen zeggen de schoonheid en kracht van vrouwen eren en het taboe op naakt doorbreken. Dat taboe leidt in zijn visie tot onderdrukking. Het project leidde tot veel, soms opgewonden reacties. Volgens IJpeij is negentig procent van de reacties positief. Hij is ook blij met de negatieve reacties, omdat die het begin zijn van een discussie die kan leiden tot het stoppen van het ‘absurde taboe’ op naakt.

© Edwin IJpeij

Zie ook: Geleense kunstenaar mag in Maastricht ‘artistiek naakt’ fotograferen

Zie ook: ‘Artistiek naakt’ van Geleense kunstenaar in binnenstad Maastricht

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal