Minder animo voor de11devande11de in MECC Maastricht

© Peter Schols

De drukte het MECC in Maastricht tijdens de aftrap van het Limburgse carnavalsseizoen is maandag minder groot dan vorige jaren op het Vrijthof.

Redactie

Dit jaar is de traditionele de11devande11de voor het eerst verplaatst van het Vrijthof naar het MECC. Er woonden rond 16.00 uur zo’n 9000 carnavalisten de optredens van de muziekgroepen bij. Vorig jaar waren er op het Vrijthof rond 12.00 uur ‘s middags al zo’n 10.000 mensen, en nam dat aantal later die dag gestaag toe.

Volg de11devande11de via ons liveblog

Een woordvoerder van de organiserende Sjeng Kraft Kompenei bevestigde maandagmiddag dat er minder mensen op het feest afkomen dan voorgaande jaren. Maar, zei hij, het is een gewone werkdag, dan komen er altijd minder mensen dan in het weekend.

Lees ook: Koeienletters en héél veel gele hesjes: alles wijst in Maastricht naar het MECC en niet naar het Vrijthof

Op de verhuizing van het feest van het Vrijthof naar het MECC was veel kritiek. Maar volgens de organisatie werd het te druk op het Vrijthof. Daar is maar plaats voor 10.000 mensen. Vorig jaar kwamen er veel meer mensen op het feest af, zodat het Vrijthof moest worden afgesloten. Daarom is nu uitgeweken naar het MECC. Volgens de woordvoerder is het bezoekersaantal bij het MECC maandag volgens verwachting. De woordvoerder denkt dat het MECC maandagavond de 10.000 bezoekers wel zal halen.

Lees ook: Opening carnavalsseizoen MECC rond middaguur ‘rustiger dan normaal’