Extra standplaatsen voor woonwagens in Heythuysen mogelijk versneld gerealiseerd

© Jeroen Kuit

De realisatie van vier extra standplaatsen voor woonwagens op de locatie Molenzicht in Heythuysen wordt mogelijk versneld.

Maikel Suilen

Burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal heeft maandag in een gesprek met een delegatie van de woonwagenbewoners toegezegd dit te gaan bekijken.

Donderdag protesteerden diverse woonwagenbewoners voor het raadhuis, omdat ze de totstandkoming van de toegezegde plaatsen te lang vinden duren. Beer van Susteren kreeg in juni vier plaatsen toegewezen voor zijn familie, met 2020 als gestelde termijn voor de realisatie. Maar door onder meer een benodigde bestemmingsplanwijziging dreigt het nu langer te gaan duren.

Lees ook: Woonwagenbewoners in gesprek met burgemeester Leudal na demonstratie voor raadhuis

Schmalschläger heeft in het gesprek ook benadrukt dat het illegaal plaatsen van caravans op diverse plekken in de gemeente niet geaccepteerd wordt, is te lezen in een persverklaring. De gemeente zal hier handhavend tegen optreden.

Het college van burgemeester en wethouders neemt volgende week een besluit over de versnelde totstandkoming van de standplaatsen.