Modelauto’s en miniaturen bij jubileum Heemkunde Vereniging in Brunssum

Nostalgie. © INGimage

In het kader van de viering van haar 20-jarig jubileum heeft de Heemkunde Vereniging Brunssum een doorlopende presentatie in het voormalige pand van de Rabobank (Kerkstraat 61 Brunssum).

Wil Wagenvoort

De vereniging presenteert zich in een groot aantal facetten aan de Brunssumse bevolking en laat zo zien welke plek ze binnen de Brunssumse gemeenschap bekleedt.

In de etalage is een nostalgisch hofje nagebouwd. De klompen staan naast de deur; het is alsof de eigenaar net naar binnen is gegaan voor een welverdiende kop koffie na een paar uur zwoegen in de tuin. In een hoekje verwijst een opstelling naar het mijnverleden. Ook is er een maquette te zien van het oude gemeentehuis.

Met ingang van 16 november zijn ook modelauto’s en miniaturen te bewonderen. Belangstellenden kunnen ze tegen een zeer gereduceerde prijs kopen. De baten komen geheel ten goede aan de heemkundevereniging. Het pand is in november en december iedere zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en op zondag 22 december van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Iedereen is welkom.