Praktijkinstructie jonge bomen snoeien in Vilt

Print
Praktijkinstructie jonge bomen snoeien in Vilt

Afbeelding: Archieffoto De Limburger

Vilt -

Stichting IKL houdt op zaterdag 30 november van 09.30 tot 13.00 uur in Vilt een inloopdag waarbij het snoeien van jonge bomen centraal staat. Aanmelden kan tot 28 november via de website van de organisatie.

Het snoeien van de fruitboom in de jeugdfase wordt de vormsnoei genoemd. De manier waarop een boom in zijn jeugd wordt gesnoeid bepaalt de uiteindelijke kroonvorm. Het is daarom belangrijk dat de boom in de eerste jaren op de juiste wijze gesnoeid wordt.

De snoeimethode verschilt van boom tot boom. Een appelboom wordt namelijk anders gesnoeid dan een perenboom en dat geldt ook voor kersen- en pruimenbomen. ‘Wanneer en hoe moet er gesnoeid worden?’ Deze en andere vragen worden tijdens deze praktijkinstructie behandeld. IKL zorgt voor materiaal en gereedschap. Vrijwilligers die mee willen snoeien dienen zich aan te melden via de website www.buitenkrachtlimburg.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen