Steffi bevalt van echte carnavalsbaby: Deavy wordt op 11-11 om 1.11 uur geboren

De kleine Deavy werd vannacht precies om 1.11 uur geboren. © Privé

In het Brabantse Sprang-Capelle is maandagochtend vroeg een echte carnavalsbaby geboren. De kleine Deavy werd op precies om 1.11 uur geboren. En dat op 11-11.

Tom van der Meer

Moeder Steffi Rek was zelf natuurlijk totaal niet bezig met de klok toen ze haar zoontje vannacht op de wereld zette. Maar haar moeder vond het zo bijzonder dat ze de krant een berichtje stuurde. De verloskundige zag het vannacht ook al direct en moest lachen toen ze de tijd zag. Steffi: „Er werd nog even met de dokter overlegd, of ze om tien of elf minuten over één werd geboren. Maar ze zeiden al snel: nee, de wijzer staat echt op elf.”

Ook van de carnavalsfestiviteiten van maandag krijgt de kersverse moeder niets mee. Het is na haar thuiskomst uit het ziekenhuis een komen en gaan van visite. „Ik vier normaal wel carnaval. Naarmate je ouder wordt natuurlijk wat minder, maar ik ben dit jaar zeker nog geweest”, zegt Steffi.

Maandag lijkt het nog ver weg, maar ook in februari wil de moeder van nu drie kinderen de bloemetjes weer buiten zetten. Ondanks de bijzondere geboortedatum zal de kleine Deavy nog even moeten wachten voor hij van zijn moeder mee mag naar het feest. „Nee, daar is hij nog te klein voor. Dan mag hij lekker naar mijn moeder, die wil wel oppassen.”