Conductrice (63) bewusteloos geslagen door zwartrijder op station Breda: ‘Een zeer laffe actie’

Print
Conductrice (63) bewusteloos geslagen door zwartrijder op station Breda: ‘Een zeer laffe actie’

Conductrice (63) bewusteloos geslagen op station Breda. Afbeelding: Pix4Profs/René Schotanus

Een zwartrijder heeft een 63-jarige conductrice bewusteloos geslagen op station Breda omdat hij betrapt werd zonder kaartje. Dit gebeurde op 28 september, maar de verdachte is nog altijd spoorloos. ,,Dit is een zaak waar je heel boos van wordt”, zegt een politiewoordvoerder.

De conductrice werkte in de internationale trein vanuit Brussel naar Amsterdam. Rond 18.00 controleerde ze die zaterdagavond een jongeman, die geen vervoersbewijs kon tonen. Een woordvoerder van de NS vertelt aan Bureau Brabant dat ze met hem een gesprek probeerde te voeren, maar hij stond op en werd verbaal agressief.

Omdat de conductrice wist dat ze met een gesprek niet verder kwam, vertelde ze de jongen dat hij op Breda alsnog een kaartje mocht kopen. ,,Ze schatte in dat ze de situatie moest de-escaleren en ging bij hem weg”, aldus een woordvoerder van de NS.

‘Laag en laf’

Maar op het moment dat de trein in Breda stopt en de conductrice - ‘die het akkefietje alweer was vergeten’ - uitstapt om koffie te gaan halen, krijgt ze een harde klap met zijn vuist op haar hoofd. Daarna slaat hij op de vlucht. Een man probeert hem nog te tackelen, maar hij springt over zijn been.

Dat staat op beeld, zegt de politiewoordvoerder. ,,Iemand van achteren aanvallen is laag en laf.” De politie hoopt dat omstanders zich alsnog melden, in de hoop de verdachte te vinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen