Helft doelgroep met lage inkomens gebruikt Meedoenregeling

Via de Meedoenregeling kunnen Nederweertenaren met lage inkomens gratis met de bus naar Weert tijdens daluren. © archief Jeroen Kuit

Van de ruim 250 mensen die er aanspraak op kunnen maken, gebruikt ongeveer de helft (132 inwoners) de Meedoenregeling die dit jaar in Nederweert is ingevoerd.

Pieternel Kellenaers

Voor een maximumbedrag van 175 euro per volwassene met een laag inkomen krijgen Nederweertenaren sinds dit jaar korting op sportclubs, sociale en educatieve projecten. Bovendien kan deze doelgroep, geschat op 250 tot 400 mensen, voor 100 euro een ‘meedoenpas’ aanschaffen waarmee ze tijdens daluren een jaar lang gratis met de bus binnen de gemeentegrenzen van Weert en Nederweert kunnen reizen. Ook dit kan betaald worden vanuit de Meedoenregeling; voor bezoekjes aan musea, zwembad of pretpark blijft dan nog 75 euro over.

Het college verwachtte eind vorig jaar dat de regeling de gemeente tussen de 43.750 en 63.000 euro zou gaan kosten. De teller staat nu op 27.500 euro, zo is onlangs bekendgemaakt. Toch spreekt wethouder Henk Cuijpers niet van een tegenvaller. „Al 132 mensen hebben gebruikgemaakt van de regeling.” De regeling is bedoeld voor Nederweertenaren die minstens 6 maanden leven van een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm.