Helft doelgroep met lage inkomens gebruikt Meedoenregeling

Print
Helft doelgroep met lage inkomens gebruikt Meedoenregeling

Via de Meedoenregeling kunnen Nederweertenaren met lage inkomens gratis met de bus naar Weert tijdens daluren. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Van de ruim 250 mensen die er aanspraak op kunnen maken, gebruikt ongeveer de helft (132 inwoners) de Meedoenregeling die dit jaar in Nederweert is ingevoerd.

Voor een maximumbedrag van 175 euro per volwassene met een laag inkomen krijgen Nederweertenaren sinds dit jaar korting op sportclubs, sociale en educatieve projecten. Bovendien kan deze doelgroep, geschat op 250 tot 400 mensen, voor 100 euro een ‘meedoenpas’ aanschaffen waarmee ze tijdens daluren een jaar lang gratis met de bus binnen de gemeentegrenzen van Weert en Nederweert kunnen reizen. Ook dit kan betaald worden vanuit de Meedoenregeling; voor bezoekjes aan musea, zwembad of pretpark blijft dan nog 75 euro over.

Het college verwachtte eind vorig jaar dat de regeling de gemeente tussen de 43.750 en 63.000 euro zou gaan kosten. De teller staat nu op 27.500 euro, zo is onlangs bekendgemaakt. Toch spreekt wethouder Henk Cuijpers niet van een tegenvaller. „Al 132 mensen hebben gebruikgemaakt van de regeling.” De regeling is bedoeld voor Nederweertenaren die minstens 6 maanden leven van een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen