Bevrijdingsconcert in America

Het kruis als symbool van hoop. © Organisatie Bevrijdingsconcert

Het kruis bij de familie Poels aan de Zw. Plakweg in America was in de oorlog voor velen een plek van hoop op een toekomst. Op 22 november 1944 werd America bevrijd door de geallieerden. De zogenaamde Operatie ‘Nutcracker’ zorgde ervoor dat er een einde kwam aan de oorlog in America. De verhalen van mensen die de oorlog en bevrijding hebben meegemaakt worden op zondag 24 november, 75 jaar na de bevrijding, ten gehore gebracht tijdens een bevrijdingsconcert in de St. Jozefkerk.

redactie

Een samenwerking van Muziekvereniging St. Caecilia America en Stichting Werkgroep Oud-America heeft geresulteerd in een programma van muziek en verhalen, uitgevoerd in de, na de oorlog gerestaureerde, St. Jozefkerk van America. De muziekvereniging zal samen met Vocal Group Happy Sound uit Hegelsom, enkele solisten, toneelvereniging De Vrije Spelers en een aantal vertellers, een concert verzorgen in een bijzondere ambiance. Aanvang 14.15 uur.

Tevens is er een expositie in de Bondszaal over de oorlog en bevrijding in America. Daarnaast worden de kinderen van de basisschool van America door middel van een project over dit thema betrokken bij dit gebeuren in het dorp. Zo brengt de bovenbouw een bezoek aan de oudheidkamer De Moeëk en zullen zij zorgen voor een bijdrage aan het concert. De expositie is open van 10.30 tot 18.00 uur.