Albon ook volgend seizoen teamgenoot Verstappen

Max Verstappen met teamgenoot Alexander Albon. © EPA

Alexander Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull. De Britse Thai nam na de zomerstop het stoeltje over van Pierre Gasly, die zwaar teleurstelde bij de renstal.

Tim Engelen

Voor het zitje naast Max Verstappen waren lange tijd drie gegadigden. Naast Albon zou Gasly terug kunnen keren, maar ook Daniil Kvyat werd in overweging genomen. Gasly leek zijn vertrouwen bij het zusterteam Toro Rosso weer te hebben hervonden, maar Albon leek tegen de druk van Red Bull bestand. De Formule 1-debutant eindigde elke race in de top zes.

‘Genoeg potentie’

,,Alex heeft extreem goed gepresteerd sinds hij zijn debuut maakte bij Red Bull tijdens de Grand Prix van België”, legt teambaas Christian Horner de keuze uit. ,,Zijn resultaten, zeven keer in de top zes, spreken voor zich. Zijn reputatie als felle coureur blijft groeien. Hij heeft nog genoeg potentie en we kijken er naar uit om in 2020 Alex ook naast Max te zien.” Uiteraard is de 23-jarige Albon verheugd met zijn aanblijven. ,,Ik ben erg blij dat ik langer met Max mag rijden en ik weet hoeveel geluk ik heb. Ik ben het team extreem dankbaar.”

Luister hier naar de F1-podcast van De Limburger: