Barbecueën in de herfst of winter? 5 tips om low & slow vlees te garen

Print
Barbecueën in de herfst of winter? 5 tips om low & slow vlees te garen

Ook in de herfst is het prima bbq-weer. Afbeelding: Luc Lodder

Barbecueën alleen leuk in de zomer? Een beetje liefhebber laat zich niet afschrikken door wat herfstweer of een nachtvorstje. Doe mee met de nieuwe trend low & slow vlees garen. Met deze tips ben je al een heel eind op weg.

1.Koop een barbecue met deksel zodat je op lage temperatuur en vooral indirect (niet rechtstreeks boven de kolen en het vuur) kunt grillen. De hitte verspreidt zich onder het deksel en het vlees gaart langzaam maar gestaag.

2.Gebruik thermometers om de kerntemperatuur van het vlees en de hitte op het rooster in de gaten te houden. Bij sommige thermometers kun je een app op de telefoon installeren. Zo kun je vanuit de woonkamer de temperatuur volgen.

Pascal Pluijmaekers is fervent bbq-er en grillt het hele jaar door in de buitenlucht. Lees zijn verhaal hier.

3.Kijk op internet en Facebook hoe anderen het doen. Weet je niet hoe je een stuk vlees moet garen? Zoek het dan op. Je vindt altijd wel filmpjes van mensen die ongeveer hetzelfde maken.

4.Begin niet te moeilijk. Bij worstjes en sateetjes kun je ook met het blote oog wel beoordelen of ze gaar zijn. Start met dat soort eenvoudige dingen.

5.Vergeet de groenten niet. Op een grillplaatje kun je groenten indirect laten garen, met een lichte rooksmaak als bonus.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen