Archeologie komt tot leven in Stein

© Gemeente Stein

Goed nieuws voor geschiedenisliefhebbers: op 11 november is er een Steinse locatie toegevoegd aan de Archeo Route Limburg. Dat gebeurde met de onthulling van een ruim twee meter hoge speer van Cortenstaal die het Museum voor Grafcultuur aan de Hoppenkampstraat in Stein markeert. Het museum is bekend van het Neolithisch graf dat in 1963 werd ontdekt tijdens de opgraving van een Bandkeramische nederzetting.

Redactie

Wethouder Gina van Mulken: ’Archeologisch gezien is de grond waarop we hier lopen een ware schatkamer. Volgens experts is de Steine grafcultuur uniek in z’n soort en dat willen we niet alleen voor óns houden, maar steeds sterker uitdragen. Daarom beschouwen de toevoeging van deze locatie als een waardevolle parel aan de ketting die Archeo Route heet. Daar zijn we trots op!’ Via de Archeo Route app kan de bezoeker op interactie wijze verhalen ontdekken achter archeologische vondsten. Elke locatie heeft een eigen kenmerk of symbool dat via het spel ArcheoGo verzameld kan worden.

Genoeg te ontdekken

“We maken dankbaar gebruik van nieuwe technieken om mensen te prikkelen om met andere ogen naar het eigen leefomgeving te kijken. Stein is een groot begrip binnen de archeologie. We weten dat er al ruim 5.400 jaar gemeenschappen in Stein leven dus er is nog genoeg te ontdekken. Het is gewoon een kwestie van tijd’, zegt Wim Poeth, voorzitter Stichting Erfgoed Stein.

Archeo Route Limburg

De Archeo Route is een initiatief van de Provincie Limburg en markeert locaties met een archeologische betekenis. Meer hierover op https://archeoroutelimburg.nl