Basisscholen Beek en Glazen Café Beek steunen Nationaal Ouderenfonds

© Beek.fm

De tweede editie van het Glazen Café Beek vindt van woensdag 20 tot en met zondag 24 november plaats in café d’n Dobbele Vônck. Dit jaar wordt het Glazen Café niet 72, maar 96 uur bemand. Remco Pijpers, Silvan Falchi en nieuwkomer Rick Wouters zullen die uren non-stop radio gaan maken voor het goede doel, dit jaar het Nationaal Ouderenfonds. De Beekse basisscholen gaan met een sponsorloop geld inzamelen voor dit doel.

Marianne Eussen

De leerlingen van de onderbouw krijgen een kleurplaat met het thema ‘eenzaamheid onder ouderen’ die ze zo mooi mogelijk mogen inkleuren. Per school is er één winnaar, bekendmaking hiervan is op vrijdag 22 november. De winnaar van de kleurplatenwedstrijd krijgt een leuke attentie en een speciaal kijkje in de studio waar de DJ’s verblijven op zaterdag 23 november tussen 10.00 en 14.00 uur. Tevens zullen alle kleurplaten in de studio komen op te hangen.

In week 47 doet basisschool Spaubeek mee met een sponsorloop. Alle kinderen gaan tijdens de gymlessen rondjes rennen rond de school. Groep 1 en 2 rennen drie rondjes, groep 3 rent vijf rondjes en per hogere groep komt er steeds een rondje bij. Leerlingen kunnen sponsoren zoeken bij hun familie, vrienden en kennissen.

Het Nationaal Ouderenfonds

Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zet het Ouderenfonds zich in voor hetzelfde doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt en verbindt mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken. Eén op de elf ouderen geeft aan zich ernstig eenzaam te voelen. Zij missen onder andere vaak goede vrienden om zich heen, ervaren een leegte, missen gezelligheid en iemand om zich verbonden mee te voelen.

Acties en gezelligheid

Buiten de non-stop radio-uitzending, waarbij de 3 DJ’s ook nog eens niet mogen eten, zijn er veel nevenactiviteiten rondom het Glazen Café. Zo komen er diverse artiesten gedurende de actiedagen. Zijn er diverse spellen en activiteiten voor jong tot oud en is het café ook 24 uur per dag geopend. De DJ’s draaien zoveel mogelijk verzoekplaten.

Finale op zondag 24 november

Op zondag 24 november zullen de 3 DJ’s rond de klok van 20.00 uur het Glazen Café mogen verlaten en zal het eindbedrag bekend gemaakt worden. Dit bedrag zal geheel ten goede komen van het Nationaal Ouderenfonds.