MVV door de ogen van: Wiel Haenen

© Harry Heuts

Hoe is de stand op de MVV-barometer van VIA-Limburg? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van supporter Wiel Haenen.

Ingrid Lemmens

Niet door zijn vader, zoals zo vaak het geval is, maar door zijn zoon kwam de 67-jarige Wiel Haenen bij MVV terecht. “Ik heb MVV jarenlang passief gevolgd. Ik werkte met continue diensten en kon dus niet naar wedstrijden gaan. Toen ik vervolgens een andere baan kreeg van maandag tot en met vrijdag, ben ik samen met mijn zoon een aantal keer meegegaan naar MVV”, vertelt Haenen. Uiteindelijk pakt hij een seizoenkaart, wat nu 21 jaar geleden is. “In al die jaren heb ik pakweg zes wedstrijden gemist”, vertelt hij. “Soms als het kon, dan ging ik later naar een bruiloft of feestje toe. MVV betekent veel voor me. Al moet ik wel eerlijk zijn dat het nu iets minder is dan drie jaar geleden. Als ik toen op woensdag of donderdag langs de Geusselt reed dan maakte ik de auto een vuist van ‘yes, vrijdagavond mogen we weer’. Dat is nu gezien de resultaten ietsje minder geworden.”

Desondanks begint het toch al op woensdag bij Haenen te kriebelen. Hij volgt gedurende de week alles van MVV. “Ik kijk regelmatig op het forum en op de site of er nog nieuws is en ga ook soms naar trainingen kijken.” Een wedstrijd begint voor Haenen al eerder dan het fluitsignaal om acht uur. “Ik ben om kwart over zeven in het stadion en dan sta ik langs de lijn naar de warming up te kijken. Ik kijk hoe de kopjes van de spelers erbij staan en vind het geweldig als de jongens langs me lopen. Ik zit op de hoofdtribune-B en ben daar ook een opvallende verschijning met mijn petje op en sjaal om. Ook draag ik altijd een MVV-shirtje, in de winter onder mijn jas, maar bij een doelpunt gaat die jas uit en de sjaal af en omhoog de lucht in.”

Wat betreft de barometer is Haenen positief. “MVV is financieel gezond en dat is goed, want ook thuis moet je je huishoudboekje op orde hebben, maar je wilt als supporter meer. Gelukkig zie ik de laatste weken wel beter voetbal en een stijgende lijn”, is hij optimistisch. “Ik heb aan het begin van het seizoen alle oefenduels gezien en toen was ik vol vertrouwen. Vorig jaar had ik dat ook gedaan, maar toen dacht ik het word niks, maar nu vond ik er een beter elftal staan. Helaas bleven de prestaties uit en was het niet zoals ik had verwacht. Al hebben we ook pech gehad met net naast, paal en lat. Het moet beter kunnen, al heeft MVV zich in mijn ogen te veel op het middenveld gericht qua versterkingen en te weinig in de voorhoede. Wat ik wel prachtig vind, is dat eigen jongens zoals de Martina’s nu een kans krijgen. Ik verwacht ook nog altijd dat MVV de nacompetitie haalt.”