Snoeicursus jonge bomen in Gronsveld

Print
Snoeicursus jonge bomen in Gronsveld

Het snoeien van jonge bomen vereist enige kennis. Afbeelding: IKL

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Stichting IKL houdt een cursus waarin de vormsnoei van jonge bomen centraal staat. De snoeicursus bestaat uit een avond op 20 november waarin de theoretische achtergrond wordt behandeld. Vervolgens vindt er op zaterdag 23 november in Gronsveld een praktijkochtend plaats waarin geoefend wordt met het snoeien van de bomen. IKL zorgt voor materiaal en gereedschap

Een jonge fruitboom moet in de eerste jaren op de juiste wijze gesnoeid worden. De manier waarop een boom in zijn jeugd wordt gesnoeid bepaalt namelijk de uiteindelijke kroonvorm. Het snoeien van de fruitboom in de jeugdfase wordt de vormsnoei genoemd.

Aanmelden voor deze cursus is verplicht en kan tot 20 november. Bij aanmelding wordt nadere informatie gegeven over de locaties en aanvangstijden van de theorieavond en de praktijkochtend. Voor aanmelden en nadere informatie klik hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen