Jonge motorcrosser Keano Heiligers uit Sittard tweemaal kampioen

© Privé-archief

De negen jarige Keano Heiligers wist afgelopen weekenden tweemaal kampioen te worden binnen de ‘65cc grote wiel klasse’. De jonge sporter acteerde dit jaar voor het eerst in deze divisie bij wedstrijden in zowel Nederland als België en schreef het WBMC en de Kempencup op zijn naam.

Redactie

Op vier jarige leeftijd kreeg hij zijn eerst quad. Keano: “Klopt. En met vijf jaar een Yamaha pw 50 cc, die al snel te klein en te langzaam voor mij was. Twee maanden later ruilde ik die motor dan ook in voor een KTM 50 cc en vanaf die tijd begon het echte crossen”. Hij ging samen met zijn ouders naar crossbanen om te trainen en enkele maanden later reed Keano al zijn eerste clubcross. “Vanaf zes jaar ben ik steeds meer gaan trainen en in 2017 gestart met mijn eerste competitieseizoen in de 50 cc Klasse. Hier heb ik uiteindelijk twee seizoenen gereden met mooie resultaten. Al snel werd ook deze motor te klein voor mij en moest ik over na 65 cc. In deze klasse moest ook zelf geschakeld worden, iets wat niet altijd goed en gemakkelijk ging”.

Na een aantal maanden had de jeugdige sporter het al goed onder de knie en zo kon hij afgelopen jaar meteen in de ‘65 cc grote wiel klasse’ starten. “Als jongste deelnemer. We namen deel aan verschillende competities DMX zuid/Kempencup/WBMC en allerlei clubwedstrijden in zowel Nederland als België. Het was een superseizoen waarin ik veel heb geleerd, maar vooral heb genoten met de nodige ups en down die erbij horen”. In mei kwam Keano nog lelijk ten val. “Mijn knie lag volledig open en ik kon een aantal weken niet rijden. Ik was ongeduldig, omdat ik vanwege de punten eigenlijk geen wedstrijd wilde missen, en was dan ook blij dat ik met goedkeuring van een arts weer aan de start mocht verschijnen met de helft van de hechtingen er nog in. Ook mijn vinger heb ik nog gebroken, maar hiervan had ik niet zoveel last. Gelukkig maar. Het mooiste dit seizoen is natuurlijk dat ik het kon afsluiten als kampioen bij de WBMC en de Kempencup. Ik ben daar supertrots op!”