Raymond van Barneveld stopt met darten: ‘Het is alsof ik mijn kind weggeef’

© Daniël Cohen

Raymond van Barneveld neemt nog een keer deel aan het WK darten dat in december in Londen start. Daarna hangt hij zijn pijlen aan de wilgen. „Stoppen met darten is alsof ik mijn kind weggeef.”

Door Redactie

In een interview in L-magazine van De Limburger vertelt Van Barneveld over zijn tweestrijd om te stoppen of niet. Hij is al jaren niet meer de topper van weleer en kan het niet meer opbrengen om professioneel te darten: „Het is een lijdensweg. Elke keer als ik een belangrijke wedstrijd verlies, ervaar ik pijn alsof er een dierbare van mij is overleden.”

Komende week komt het boek Game Over uit, over hem en zijn carrière. Hij heeft er geen letter van gelezen, net als hij de documentaire Barney, het verdriet van een wereldkampioen niet gezien heeft. „Geen behoefte aan. Ik kom over als depressief. Een oude zeur. Maar het is zoals het is.

Lees hier het hele interview met Raymond van Barneveld

Van Barneveld bereidt zich nu voor op zijn afscheidswedstrijd: „Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet precies weet hoe ik daar mentaal naar toe moet leven. Als Ray de Vechter, de Rocky die altijd maar opstaat en doorgaat? Die zegt: ik eis even die wereldtitel op? Nee, dat is niet realistisch.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal