Geen gratis parkeren, wel geld voor winkels in centrum Meerssen

Print
Geen gratis parkeren, wel geld voor winkels in centrum Meerssen

In centrum van Meerssen domineren enorme buizen het straatbeeld vanwege reparaties aan de overkluizing van de Watervalderbeek. Afbeelding: Ermindo Armino

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De gemeente Meerssen stelt 10.000 euro beschikbaar aan ondernemers in het centrum ter compensatie van de hinder door het werk aan de overkluizing van de Watervalderbeek.

De ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen mag het geld gebruiken om winkelen voor het publiek tijdens de waterwerken in het centrum van de kern Meerssen toch aanlokkelijk te maken.

Een voorstel van Lokaal DNA om het parkeertarief in het centrum tijdens het werk op straat te verlagen naar één euro per drie uur haalde het niet. Het huidige tarief is 70 cent per uur. Met dat voorstel zou Meerssen circa 25.000 euro inkomsten mislopen.

Coalitiepartijen CDA en Brug-M waren eerst ook voor tijdelijk gratis parkeren, maar gaan akkoord met het budget voor de ondernemers. De werkzaamheden duren tot na de feestdagen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen