Ouderenbond Vaals uit kritiek op digitale enquêtes

Print
Ouderenbond Vaals uit kritiek op digitale enquêtes

Lei Savelsberg spreekt de gemeenteraad van Vaals toe. Afbeelding: De Limburger

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Ouderenbond KBO Vaals plaats grote vraagtekens bij onderzoeken naar de woonwensen in de gemeente en het koopgedrag van inwoners.

Voor beide onderzoeken zijn via internet enquêtes gehouden. Daarmee worden veel ouderen buitengesloten, constateert KBO-secretaris Lei Savelsberg: „We weten allemaal dat veel ouderen nog altijd moeite hebben met de computer. Daardoor komt hun mening niet tot uiting in die onderzoeken. Wat dat betreft kun je je dus afvragen hoe representatief de gegeven antwoorden zijn.”

Tijdens de algemene beschouwingen in Vaals heeft Savelsberg de lokale politiek nogmaals opgeroepen om bij het uitvoeren van zulke belangrijke onderzoeken ook rekening te houden met mensen die niet uit de voeten kunnen met digitale vragenlijsten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen