Da Vinci code Pinkpop hint naar eerste hoofdact

De mysterieuze code (inzet) die op de website van Pinkpop staat © ANP /Pinkpop

Een mysterieuze code op de website van Pinkpop kondigt mogelijk de eerste hoofdact tijdens de 51e editie van het festival in Landgraaf aan. Op de volledig roze website van Pinkpop staat de cijfercombinatie 1311191000 te lezen.

Peter van de Berg

Met een beetje fantasie is daar de datum van woensdag 13 november aan te koppelen. Inmiddels draait de geruchtenmachine op volle toeren en duikt de naam van de Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers veelvuldig op.

Vorige week werd bekend dat de groep afsluiter is op Firenze Rocks in Italië op zaterdag 13 juni 2020. Red Hot Chili Peppers is dan in Europa wat de kans meteen groot maakt dat ze óók op Pinkpop staan, dat een week later gehouden wordt.

Kaartverkoop

Afgelopen zomer kondigde Pinkpop al aan nog dit jaar met de start van de kaartverkoop te gaan beginnen. Tot de 50e editie gebeurde dat steeds in het voorjaar na de presentatie van het programma in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Uiteindelijk heeft Jan Smeets besloten om die traditie los te laten omdat de meeste popfestivals met de ticketverkoop van start gaan voordat de programma’s bekend zijn gemaakt.

De kans is dus reëel dat Red Hot Chili Peppers woensdag als eerste naam uit de hoge hoed getrokken wordt en de kaartjes voor het festival in 2020 op korte termijn in de verkoop gaan.