Hagenaar (49) dreigt zich op te blazen om op te komen voor sinterklaastraditie

Print
Hagenaar (49) dreigt zich op te blazen om op te komen voor sinterklaastraditie

Afbeelding: ANP XTRA

Een Hagenaar van 49 jaar oud is maandagmiddag aangehouden door de politie nadat hij op social media had gedreigd zichzelf op te blazen om zo op te komen voor de sinterklaastraditie.

Het bericht van de man leidde tot de nodige onrust op Facebook. Meerdere lezers besloten een melding te maken bij de politie, waarna een onderzoek werd gestart. Gelet op de ernst van de bedreiging werd besloten dat de verdachte moest worden aangehouden. ‘Agenten hielden de man gistermiddag in zijn woning aan’, meldt de politie. ‘Tijdens de doorzoeking van zijn woning werden geen explosieven aangetroffen.’

Volgens de politie heeft de verdachte aangegeven spijt te hebben van zijn reactie. Hij zou het bericht gepost hebben als reactie op een ander bericht. Hij had spijt van deze reactie en was geschrokken van wat zijn post allemaal teweeg had gebracht. De man is in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees verder onder de foto.

Hagenaar (49) dreigt zich op te blazen om op te komen voor sinterklaastraditie
Het bericht op Facebook. Foto: Facebook

Aanslag

Het is overigens niet de eerste keer dat de politie de laatste tijd meldingen krijgt over stevige uitlatingen op social media afkomstig van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. ‘Zolang geen strafbare grens wordt overschreden, mag iedereen zijn mening geven. De reactie van deze verdachte waarin gedreigd werd met een aanslag waarbij onschuldige slachtoffers konden vallen, overschreed die grens. Daarom is besloten om deze verdachte aan te houden.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen