Graafwerkzaamheden voor koppeling KPN wijkkasten

© Nederlandse Freelancers

Vanaf maandag 18 november vinden er in Vaals (graaf)werkzaamheden plaats om wijkkasten van KPN te koppelen door middel van glasvezelkabel.

Jeroen Janssen

Bij de werkzaamheden wordt gewerkt in twee fases. In de eerste fase wordt gewerkt vanaf de wijkkast in de Ir. E. Melottestraat (nabij het St. Jozefplein). De werkzaamheden lopen vervolgens via het St. Jozefplein, de trap naar de Maastrichterlaan en door een bestaande mantelbuis onder de Maastrichterlaan tot in de Bloemendalstraat.

De tweede fase begint vanaf de wijkkast in de Kolmondstraat naast het voetpad naar de Maastrichterlaan. Vervolgens wordt er via het voetpad en door een bestaande mantelbuis onder de Maastrichterlaan naar de Patersweg toe gewerkt. Vervolgens gaan de werkzaamheden via de Patersweg, Heuvel (kant van de oneven nummers) en de Dr Poelsstraat (kant van even nummers) door tot aan het voetpad tussen de Dr. Poelsstraat en het Camilluspark.

Er wordt maximaal in een lengte van 40 meter gewerkt in verband met hulpdiensten en het beperken van de overlast. Verkeersregelaars worden ingezet om tijdens de werkzaamheden de veiligheid te waarborgen voor onder andere de schoolgaande jeugd. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het eind van het jaar. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd.