Universiteitsfonds HersenStrijd houdt mini-symposium

© Archieffoto De Limburger

Bij bruncherie Silly Days aan de Markt in Meerssen wordt zaterdag 23 november van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst gehouden door het universiteitsfonds HersenStrijd. Het thema van dit symposium richt zich op het belang van meten en het analyseren van meetresultaten.

Jeroen Janssen

Er zijn twee redenen voor dit symposium: Het fonds wil op de eerste plaats de meetresultaten bekendmaken die bij klinisch technoloog Jeanette Tas zijn gedaan. Zij liep en won op zondag 6 oktober de Meerssense halve marathon. Zij was tijdens die hardloopwedstrijd uitgerust met sensoren op hoofd en borst waarmee het zuurstofgehalte in haar bloed en hersenen werden gemeten. Ten tweede wordt tijdens dit symposium de crowdfundingactie 2019 van het HersenStrijd fonds afgesloten en bekendgemaakt of het streefbedrag van 10.000,- euro is gehaald. Dit bedrag gaat gebruikt worden voor het analyseren van de metingen die bij patiënten met zwaar hersenletsel zijn verricht. Deze metingen moeten aantonen dat een nieuwe behandelmethode significant beter is dan de hedendaagse methode.

Het programma van zaterdag 23 november begint om 14.00 uur met de opening door voorzitter Professor Van der Horst, afdelingshoofd IC MUMC+. Vervolgens zijn er bijdragen van onder meer dr. Marcel Aries, intensivist van het UMC-Maastricht, dr. Gerard Rietjens, inspanningsfysioloog van de Jumbo-Visma wielerploeg en begeleider van Maarten van der Weijden bij diens zwem-Elfstedentocht.

Bezoekers zijn welkom. De entree bedraagt 25 euro. Het volledige bedrag komt ten goede aan de crowdfunding actie. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden gewenst. Dat kan via e-mail event@hersenstrijd.org. Vroege aanmelders krijgen een korting van 2,50 euro.