Nederweert wil in 2030 naar nul kilo restafval per huishouden

Print
Nederweert wil in 2030 naar nul kilo restafval per huishouden

De vuilstort in Montfort vanuit de lucht gezien. Afbeelding: archief Stefan Koopmans

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De hoeveelheid restafval die per huishouden in Nederweert wordt aangeboden, moet naar nul kilo in 2030. Op dit moment wordt jaarlijks ongeveer 134 kilo afval aan straat gezet.

Met een systeem dat inwoners stimuleert minder restafval aan te bieden, hoopt wethouder Frank Voss de jaarlijkse hoeveelheid volgend jaar al te laten dalen naar 100 kilo per huishouden. Op dinsdag 3 december is in het gemeentehuis van Nederweert een themaraad over duurzaamheid en afval. Op het gebied van duurzaamheid hebben JAN, Nederweert Anders en D66 in het coalitieakkoord als doel gesteld in 2022 één kern van de gemeente energieneutraal te hebben. Voss: „Komend jaar gaan we kijken hoe en welke kern dat gaat zijn.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen