Politiebureau van Vaals brengt bij online-veiling ruim 3,5 ton op

Print
Politiebureau van Vaals brengt bij online-veiling ruim 3,5 ton op

Het voormalige politiebureau in Vaals Afbeelding: De Limburger

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Het voormalige politiebureau van Vaals is dinsdagmiddag bij een online-veiling verkocht voor 352.000 euro.

Wie het markante gebouw aan de rand van Vaals heeft gekocht, is nog niet bekend. Makelaar Marc van den Berg in Heerlen, die de verkoop voor de politie regelt, weet dat zelf pas op het moment dat de koper zich bij hem meldt. Dat kan een paar weken duren, laat een medewerkster van zijn kantoor weten.

Bod

Het voormalige politiebureau is door veilinghuis BOG Auctions via internet verkocht. Belangstellenden konden tot maandag een onderhands bod uitbrengen. Dinsdag ging de verkoop online verder. Eerst per opbod, waarbij kandidaten elkaars prijs konden overbieden, en daarna via afslag. Het leverde uiteindelijk een bod op van ruim 3,5 ton.

Het politiebureau werd in 1995 in gebruik genomen. Het moderne ontwerp van architect Wiel Arets riep meteen veel weerstand op. Ook technisch was er veel mis met het gebouw. Het moest al na een paar jaar voor veel geld gerenoveerd worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen