Deel van het plafond in Terpkerkje Urmond losgekomen

Print
Deel van het plafond in Terpkerkje Urmond losgekomen

Het Terpkerkje in Urmond. Afbeelding: Rob Oostwegel

Urmond -

Er komt een onderzoek naar de staat van het plafond van het Terpkerkje in Urmond. Afgelopen weekend raakte circa een vierkante meter van het plafond in het monumentale gebouw los.

De schade viel mee en er raakte niemand gewond. Het stucwerk is inmiddels hersteld, maar nu blijkt er in ieder geval een tweede zwakke plek in het plafond te zitten. Jean Cosemans, bestuurslid van de Urmondse monumentenstichting dat het gebouw in beheer heeft, zegt dat het hele plafond wordt onderzocht. „Het zou zomaar kunnen dat het hele plafond in het schip van de kerk niet in goede staat is. Daar gaan we nader onderzoek naar doen.”

Door het incident van afgelopen weekend en de daaropvolgende spoedreparatie, kon de geplande expositie ‘Verandering’ van Ireen Bessems en Jan Wilms geen doorgang vinden.

Deel van het plafond in Terpkerkje Urmond losgekomen
De geplande expositie in de Terpkerk ging niet door. Foto: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen