Harmonie St. Cecilia Mechelen huldigt jubilarissen

De jubilarissen van Harmonie St. Cecilia Mechelen.© Fotostudio AB

Harmonie St Cecilia Mechelen huldigt zaterdag 16 november de jubilarissen. De huldiging vindt plaats tijdens een receptie van 19.30 tot 20.30 uur in de Kroeën.

Jeroen Janssen

Elly Bessems Ploemen, Babeth Koonen en Ger Huynen worden gehuldigd. Elly is zestig jaar lid van de harmonie, Babeth en Ger beiden 12,5 jaar. Elly was zestig jaar geleden één van de eerste vrouwen in de Harmonie. Dat was destijds opmerkelijk. Ze heeft altijd met veel plezier klarinet gespeeld. Babeth werd door haar zus Leonne enthousiast gemaakt voor de Harmonie. Alleen koos zij niet zoals haar zus voor de klarinet, maar voor de dwarsfluit. Ze weet zich te herinneren dat ze, nog maar drie weken bij de Harmonie, vol trots meteen meedeed aan een culturele middag. Inmiddels speelt Babeth ook piccolo.

Ger werd 12,5 jaar geleden gevraagd het bestuur te komen ondersteunen. Iets wat hij sinds die tijd doet. Hij is één van de drijvende krachten van de Evenementencommissie van de Harmonie en begeleidt daarnaast regelmatig de drumband. Heel leuk vond hij ook het jubileumweekend van het jeugdorkest, eerder dit jaar. Elly en Babeth vallen hem bij: „Het jeugdorkest is een hechte groep geworden. Echt een heel leuke groep.”

Daniël Vrancken is 25 jaar lid van de Harmonie maar door verblijf in het buitenland kan hij niet gehuldigd worden. Het feest begint zaterdagavond om 18.00 uur met een H. Mis, waarin de Harmonie ook speelt.