Project Fietsplezier Voerendaal ontvangt 10.000 euro uit ANWB Fonds

Op de fiets Jan Huijnen en Henny Meessen Moonen (initiatiefneemster Stichting Senso), Jack Westdorp - rechts met blauwe jas - (Bondsraadslid ANWB, adviescommissie ANWB Fonds). © ANWB

Het project Fietsplezier Voerendaal van Stichting Senso is volgens het ANWB Fonds het mooiste project van Limburg en ontvangt om die reden 10.000 euro voor de aanschaf van een duofiets.

redactie

Senso organiseert activiteiten voor ouderen in Voerendaal, zoals fietstochtjes. De gemiddelde leeftijd is 75 jaar. Soms valt er iemand uit door gezondheidsproblemen. “Die mensen willen wij de kans geven opnieuw mee te fietsen, maar dan wel onder begeleiding. Daarom vroegen wij een duofiets aan, zo’n fiets waar twee mensen naast elkaar kunnen zitten”, vertelt Henny Moonen-Meessen.

De ANWB besloot het project te ondersteunen. “Dit wordt een fiets niet alleen bestemd voor de vierhonderd leden van Senso, maar voor de hele seniorengemeenschap in Voerendaal. Ik ben ontzettend blij met deze bijdrage.”

Nominaties

„Het ANWB Fonds ontving dit jaar 231 inzendingen, waar 41 genomineerden uit kwamen’’, zegt Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds. ,,Uiteindelijk zijn daar via onder meer de stemmen van bijna 23000 Nederlanders twaalf winnaars uit gekomen, in iedere provincie een. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten voor de gemeenschap.’’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal