Project Fietsplezier Voerendaal ontvangt 10.000 euro uit ANWB Fonds

Print
Project Fietsplezier Voerendaal ontvangt 10.000 euro uit ANWB Fonds

Op de fiets Jan Huijnen en Henny Meessen Moonen (initiatiefneemster Stichting Senso), Jack Westdorp - rechts met blauwe jas - (Bondsraadslid ANWB, adviescommissie ANWB Fonds). Afbeelding: ANWB

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Het project Fietsplezier Voerendaal van Stichting Senso is volgens het ANWB Fonds het mooiste project van Limburg en ontvangt om die reden 10.000 euro voor de aanschaf van een duofiets.

Senso organiseert activiteiten voor ouderen in Voerendaal, zoals fietstochtjes. De gemiddelde leeftijd is 75 jaar. Soms valt er iemand uit door gezondheidsproblemen. “Die mensen willen wij de kans geven opnieuw mee te fietsen, maar dan wel onder begeleiding. Daarom vroegen wij een duofiets aan, zo’n fiets waar twee mensen naast elkaar kunnen zitten”, vertelt Henny Moonen-Meessen.

De ANWB besloot het project te ondersteunen. “Dit wordt een fiets niet alleen bestemd voor de vierhonderd leden van Senso, maar voor de hele seniorengemeenschap in Voerendaal. Ik ben ontzettend blij met deze bijdrage.”

Nominaties

„Het ANWB Fonds ontving dit jaar 231 inzendingen, waar 41 genomineerden uit kwamen’’, zegt Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds. ,,Uiteindelijk zijn daar via onder meer de stemmen van bijna 23000 Nederlanders twaalf winnaars uit gekomen, in iedere provincie een. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten voor de gemeenschap.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen