Onderhoud bossen aan oostkant Echt

Print
Onderhoud bossen aan oostkant Echt

Ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Hingen -

In de bossen rond Marissen-Kranenbroek, ten oosten van de Echter kern Hingen, vinden de komende maanden grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats.

Uiterlijk 15 maart zijn alle werkzaamheden afgerond, inclusief het afvoeren van het hout en het herstel van de wegen. Stichting IKL coördineert in opdracht van de gemeente Echt-Susteren het bosonderhoud. Volgens IKL is het onderhoud van de bossen van groot belang om de gebieden zo gevarieerd mogelijk te houden. Het kappen van bomen is dus een noodzakelijke stap die hiervoor genomen wordt. De kap van de bomen is zorgvuldig voorbereid waarbij het behoud van het bos voorop staat. Over een aantal jaren zal er door deze noodzakelijke ingreep meer soortvariatie in het bos ontstaan. Dit heeft een positief effect op de aanwezige dier-, plant- en boomsoorten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen