Ruime steun in Eerste Kamer voor wietproef

Print
Ruime steun in Eerste Kamer voor wietproef

Afbeelding: ANP

Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer heeft vanmiddag ingestemd met het experiment voor gereguleerde bevoorrading van coffeeshops. Ondanks kritische vragen in het eerdere debat gingen ook CDA en ChristenUnie akkoord met het plan.

De proef is een afspraak uit het regeerakkoord, waarvan D66 binnen de coalitie de meest uitgesproken voorstander is. CDA en CU zijn er aanzienlijk minder enthousiast over, iets dat eerder al bleek tijdens de behandeling in de Eerste Kamer. ,,We staan niet te trappelen hiermee in te stemmen’’, zei Mirjam Bikker van de ChristenUnie, die ook namens het CDA sprak.

Lees ook: Controlegemeente wietproef: wat betekent dat voor coffeeshops Roermond?

Maar, met de plannen van het kabinet voor een structurele aanpak van ondermijnende criminaliteit, en ontmoediging van drugsgebruik, gingen de twee christelijke coalitiepartijen toch overstag.

Lees ook: Maastricht en Heerlen doen mee aan wietproef, Roermond en Venlo niet geselecteerd

Alleen de PVV en de SGP stemden tegen het wetsvoorstel, dat eerder al door de Tweede Kamer werd aangenomen. De PVV ziet de proef als ‘een stap in de verkeerde richting, die de deur verder openzet naar het normaliseren van drugs’, zei senator Ilse Bezaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen