De lekkerste recepten voor de feestdagen

Print
De lekkerste recepten voor de feestdagen

Afbeelding: Naanhof

Op zoek naar heerlijke gerecht met de feestdagen? Naanhof heeft voor u de lekkerste recepten op een rij gezet.

Wildzwijnrug met chocoladesaus
Voor de chocoladesaus de wildbotten met de uien, peterselie en wortelen aanbakken. Met de kruiden op smaak brengen en met rode wijn afblussen. Met water bijvullen tot alles onder staat. Dit alles ca. 4 uur laten koken. De saus tot 200ml laten inkoken (of gebruik hiervoor 200ml wildfond).

Bak de sjalotten in een pan met boter glazig, en blus ze af met de portwijn. Voeg hier de wildbouillon aan toe en laat dit weer inkoken. Voeg dan de chocolade en de boter toe en laat de saus inbinden.

De plakken wildzwijnrugfilet van alle kanten goed aanbraden. Daarna in een voorverwarmde oven van 170 graden celsius in ca. 4 minuten laten garen. Vlees daarna nog 5 minuten laten rusten.

voor het opdienen eerst een sauslepel chocoladesaus op het bord gieten en daarop de plakken wildzwijnrugfilet leggen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram wildzijnhaas
  • 1 ui, gesneden
  • Peterselie
  • 1 wortel, gesneden
  • 6 gekneusde pepers
  • 10 jeneverbessen
  • Piment
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout
  • 1/4 liter rode wijn
  • 100 gram sjalotten
  • 4 cl portwijn
  • 30 gram pure chocolade
  • 30 gram roomboter

Fazant met citroen
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Was de citroenen en snij ze in stukjes. Bestrooi de binnenkant van de fazanten goed met peper en zout. Vul ze met de stukjes boter en citroen.

Knoop de fazanten dicht met het keukentouw. Wrijf de buitenkant van de fazanten in met grof zeezout en peper. Leg de fazanten in een ingevette overschaal en zet deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Draai de fazanten tijdens de 25 minuten tweemaal om en besprenkel ze met het eigen vet.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 panklare fazanten (+/- 600 gram per stuk)
  • 2 citroenen
  • 60 gram boter (in blokjes gesneden)
  • Keukentouw
  • Peper
  • Zout