Concert

Joe Satriani in mei naar Heerlen

Print
Joe Satriani in mei naar Heerlen
Heerlen / Hoensbroek -

Gitaarvirtuoos Joe Satriani geeft op 20 mei 2020 een concert in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Het optreden maakt deel uit van de Shapeshifting Tour. Die wereldwijde tournee staat in het teken van Satriani’s nieuwe album dat in april verschijnt. Van de soloalbums van de Amerikaanse gitarist zijn wereldwijd inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Hij werd genomineerd voor vijftien Grammy’s.

De muzikant uit New York is ook bekend van G3 Guitar Extravaganza, dat hij in 1996 oprichtte. G3 Guitar Extravaganza is een populaire concertreeks waar Satriani samen speelt met ‘s werelds beste gitaristen. Zo stond hij op het podium met onder anderen Steve Vai, Eric Johnson, Steve Lukather, Robert Fripp, John Petrucci en Uli Jon Roth.

Onlangs bracht Satriani het album Squares uit, een collectie van niet eerder uitgebracht materiaal van zijn eerste band Squared. Ook kondigde hij een re-release aan van het klassieke album Surfing With The Alien, uit 1987.

De voorverkoop voor het concert in Heerlen begint aanstaande vrijdag om 11.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen