Red Hot Chili Peppers sluit eerste dag Pinkpop 2020 af

Red Hot Chili Peppers. © AFP

De Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers sluit vrijdag 19 juni 2020 de eerste dag van Pinkpop af.

Peter van de Berg

Festivaldirecteur Jan Smeets heeft zojuist de eerste vijf namen bekendgemaakt van artiesten die tijdens de 51ste editie van Pinkpop in Landgraaf optreden. De kaartverkoop begint zaterdag 23 november.

Lees ook: Pinkpop verrast met tweede hoofdact Post Malone

Disturbed

De komst van Red Hot Chili Peppers was al verwacht omdat de groep - die Pinkpop voor de vijfde keer bezoekt, in 2016 voor het laatst - een week eerder bij Firenze Rocks in Italië op het affiche staat. Liefhebbers van oudere metal en rock kunnen hun hart ophalen. De Amerikaanse metalformatie Disturbed loopt al bijna twintig jaar mee. In 2018 bracht de band het zevende en voorlopig meest recente album (Evolution) uit.

Deftones

Tussen het gitaargeweld van de mannen is de zoetgevooisde Simon & Garfunkel-cover The Sound of Silence een opvallende vertolking. Het leverde Disturbed al twee jaar op rij een hoge klassering in de Top 2000 op. Ook Deftones past in het rijtje van de rockliefhebbers. Al meer dan dertig jaar is deze eveneens Amerikaanse groep - een van de grondleggers van de nu metal - van de partij.

Keane

Ook Keane is geen onbekende voor Pinkpop. De post-Britpopgroep met pop- en rockinvloeden is afgelopen zomer weer begonnen met festivals af te werken. Het nieuwe album Cause and Effect is in september verschenen en gaat vooraf aan een nieuwe tournee in 2020.

Zara Larsson

Om de scherpe randjes enigszins van het rockgeweld af te halen is de Zweedse zangeres Zara Larsson geboekt. In 2008 won ze als piepjong meisje de televisietalentenjacht Talang, de Zweedse versie van Holland’s Got Talent. Ze is bekend van vrolijke popliedjes als Lush life, This one’s for you (met dj David Guetta) en Symphony, allemaal goed voor dikke hitnoteringen en honderden miljoenen keren bekeken op YouTube.

De kaartverkoop voor de 51ste editie begint al volgende week. Pinkpop laat daarmee de traditie uit het verleden los toen de tickets telkens pas na de presentatie van het programma in Paradiso werden aangeboden.