In Brunssum gestolen auto speelt rol bij liquidatie advocaat

© Opsporing Verzocht

Een in Brunssum gestolen grijze Volkswagen Transporter is vermoedelijk gebruikt bij de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in Amsterdam.

Redactie

Het busje was één van de voertuigen die mogelijk zijn gebruikt bij de voorverkenning van het gebied rond de woning van de vermoorde strafpleiter. De Transporter stond maandagochtend 16 september, twee dagen voor de moord, in de vroege ochtend circa twee uur geparkeerd aan de Imstenrade, de straat waar Wiersum woonde. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Invalidenkaart

De Transporter blijkt in de nacht van 4 op 5 september gestolen in de Fazantlaan in Brunssum. De wagen was voorzien van een invalidenkaart, die is teruggevonden in een prullenbak aan de Bovenste Wehr in Hoensbroek. De rolstoel die achterin stond, werd achtergelaten in Groenekan, een dorpje in Utrecht.

Lekke band

Naderhand is de bus achtergelaten in een parkeergarage. De politie vermoedt dat het grijze voertuig uiteindelijk niet is gebruikt bij de moord zelf, omdat de Transporter een lekke band had. Mogelijk vonden de daders het te riskant deze te laten repareren.

Lees hier alles over de moord op advocaat Derk Wiersum