‘PvdA en GroenLinks tegen verlaging pensioen’

Paul Smeulders (GroenLinks) kondigt nu aan dat zijn partij de steun voor de pensioenvernieuwing intrekt als de pensioenen volgend jaar gekort worden. © ANP

PvdA en GroenLinks zetten het pensioenakkoord op scherp. Zij trekken hun steun in voor de vernieuwing van het pensioenstelsel als volgend jaar pensioenen verlaagd worden. De oppositiepartijen stellen zich daarmee op naast de vakcentrale FNV die kortingen ook afwijst.

Redactie

Dat schrijft de Volkskrant.

De coalitie heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer en is aangewezen op deze partijen. Deze week overlegt het kabinet over maatregelen om verlaging van pensioenen te beperken. Daarover wil de Tweede Kamer volgende week in debat met minister Koolmees van Sociale Zaken.

De Tweede Kamerleden Gijs van Dijk (PvdA) en Paul Smeulders (GroenLinks) kondigen nu aan dat hun partijen de steun voor de pensioenvernieuwing intrekken als de pensioenen volgend jaar gekort worden. Veel fondsen staan er zo slecht voor dat zij dat volgens de huidige regels verplicht zijn. Dat treft dan miljoenen werknemers en gepensioneerden.