Autocoureur Flörsch jaar na horrorcrash terug in Macau

Print
Autocoureur Flörsch jaar na horrorcrash terug in Macau

Sophia Flörsch Afbeelding: AD/AFP

De Duitse autocoureur Sophia Flörsch keert zondag terug op de plek waar ze precies een jaar geleden een horrorcrash maakte. Het pas 18-jarige racetalent start tijdens de Macau Grand Prix in de Formule 3. „99 procent van de mensen snapt niet wat mij bezielt, maar dat zeggen ze vooral omdat ze het zelf nooit zouden doen”, aldus de Duitse.

Beelden van de gruwelijke crash van Flörsch domineerden een jaar geleden internet. Ze raakte tijdens de race op het stratencircuit van het Chinese schiereiland de macht over het stuur kwijt, kwam met hoge snelheid los van de grond en boorde zich met haar bolide achter de vangrails in een gebouw. Ze overleefde wonderwel het ongeval en kwam er af met een gebroken halswervel.

„Het is wel een beetje onwerkelijk, want ik had zelf nooit gedacht dat ik hier een jaar na het ongeval alweer aan de start zou verschijnen. Maar ik ben er heel gelukkig mee, want ik vind de baan in Macau fantastisch.”

Bekijk hier de beelden van de horrorcrash van de Duitse autocoureur:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen