Luchtalarm blijft voorlopig

Print
Luchtalarm blijft voorlopig

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Het luchtalarm dat iedere eerste maandag van de maand te horen is, blijft voorlopig. Het kabinet wilde van de sirenes af, maar komt tegemoet aan de bezwaren van de Tweede Kamer.

Het luchtalarm zou na volgend jaar verdwijnen en plaatsmaken voor het digitale waarschuwingssysteem NL-Alert. Dat was al een jaar later dan gepland. Maar de Kamer hield zijn twijfels. Kamerleden vragen zich af of NL-Alert bij een ramp al wel iedereen weet te bereiken.

Lees ook: Sittard-Geleen wil luchtalarm behouden voor incidenten op Chemelot

Justitieminister Ferd Grapperhaus vindt „het draagvlak en vertrouwen essentieel”, schrijft hij aan de Kamer. Hij gaat volgend najaar kijken of het luchtalarm in 2022 alsnog kan verdwijnen.

Na volgend jaar kunnen de sirenes nog vier jaar mee, aldus de minister. Daarna moet het systeem worden vervangen, en dat kost minstens 56 miljoen euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen