Met de gidsen van Groen Hart Leudal op zoek naar paddenstoelen

Print
Met de gidsen van Groen Hart Leudal op zoek naar paddenstoelen

Afbeelding: Marlies van Bilzen

Heythuysen -

De gidsen van Groen Hart Leudal nemen belangstellenden vrijdag mee op excursie lang de grote diversiteit aan paddenstoelen in het Leudal. De wandeling start bij Restaurant De Busjop.

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor. Voor de één moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen.

De tocht duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Restaurant de Busjop is gevestigd aan de Busschopsweg 9 in Heythuysen. Deelname kost 3,50 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro. Kijk hier voor meer info.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen