Oud-Roda-speler Van Dessel tijdelijk aan het roer in Genk

Kevin van Dessel. © Archief De Limburger/Jean-Pierre Jans

Kevin van Dessel, oud-speler van Roda JC en VVV-Venlo, is tijdelijk trainer bij KRC Genk.

Onze verslaggever

De Belgische landskampioen ontsloeg deze week trainer Felice Mazzu. Van Dessel vormt nu samen met Domenico Olivieri het interim trainersduo.

Negende

Mazzu werd dinsdag op straat gezet vanwege tegenvallende resultaten. Genk, dat vorig seizoen nog kampioen werd, staat op een teleurstellende negende plek. Onder Mazzu werd dit jaar al zes keer verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

EVV

Nu Mazzu het veld heeft geruimd staan Olivieri en Van Dessel samen op het trainingsveld. Olivieri (51) speelde meer dan 200 wedstrijden in het blauw-wit en geldt als clubicoon in Genk. Geboren Antwerpenaar Van Dessel (40) is sinds een aantal jaren trainer van de beloften in Belgisch-Limburg. Als speler kwam hij acht seizoenen uit voor Roda JC (1999-2007) en speelde hij twee jaar bij VVV (2008-2010). Na zijn bestaan als profvoetballer was Van Dessel een tijd actief bij amateurclub EVV, eerst als speler, later als coach.

Het trainerschap van Olivieri en Van Dessel is waarschijnlijk maar van korte duur. Genk hoopt binnen afzienbare tijd een nieuwe coach te kunnen presenteren.

Luister hier naar de voetbalpodcast van De Limburger: