Weerter wijk bevrijd van jarenlange overlast vleesbedrijf

Print
Weerter wijk bevrijd van jarenlange overlast vleesbedrijf

Vrachtwagens zorgen al jaren voor overlast bij Swinnen. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het vleesverwerkend bedrijf Swinnen aan de Beemdenstraat midden in Leuken zal eind 2020 vertrekken uit deze Weerter wijk. De gemeente draagt 1,5 miljoen bij aan de verhuizing.

Het vleesverwerkend bedrijf zorgt al vele jaren lang voor overlast in de wijk. Met name de aan- en afvoer van het vlees met grote koelwagens is de bewoners een doorn in het oog. De overlast nam in de afgelopen jaren alleen maar toe. In het verleden bezocht elke paar dagen één vrachtwagen het bedrijf, nu zijn dat ongeveer dertien vrachtwagens en opleggers per dag.

De gemeente is al vele jaren met het bedrijf in gesprek over verplaatsing. Daar is nu een akkoord over. Alleen de gemeenteraad moet nog een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar stellen voor de verplaatsing. Als de raad instemt, dan vertrekt het bedrijf vóór 31 december volgend jaar. Waar het dan naartoe gaat, is nog niet bekend.

De gemeente wil het bedrijf aan de Beemdenstraat 38 kopen, zodat zich er geen nieuw bedrijf kan vestigen. Het is de bedoeling om op deze plek woningen te gaan bouwen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen