Start van aanleg van stille stroom voor koeling van vrachtwagens op Markt en Vrijthof in Maastricht

Op het Vrijthof en op de Markt in Maastricht worden stroompunten aangelegd die een einde moeten maken aan de herrie van de dieselaggregaten van de vrachtwagens die er hun gekoelde producten lossen.

Sjak Planthof

De herrie van de aggregaten in de binnenstad van Maastricht is publiek en (horeca)ondernemers al jaren een doorn in het oog. De gemeente begint woensdag met de aanleg van vier stroomaggregaten op het Vrijthof. De koelvriesinstallaties van de vrachtwagens kunnen daardoor voortaan worden aangesloten op een stille stroomvoorziening.

CO2

Prettige bijkomstigheid is dat de elektrische stroompunten ook zorgen voor minder CO2-uitstoot, minder lawaai en minder vrachtautokilometers, aldus de gemeente. De horecaleveranciers die meedoen aan de milieuvriendelijke bevoorrading zijn Sligro, Hanos, Bidfood, Daily Fresh Food en Becker-Royen.

De werkzaamheden op het Vrijthof zullen een paar dagen duren en zijn volgens de gemeente afgerond voordat de voorbereidingen voor Magisch Maastricht beginnen. In december is de aanleg van een zestal stroomvoorzieningen op de Markt voorzien.