Bonte, diervriendelijke slipjacht rond Kasteel Mheer

Print
Bonte, diervriendelijke slipjacht rond Kasteel Mheer

Een traditionele, Britse slipjacht rond het kasteel. Afbeelding: Comité Slipjacht Mheer

Mheer / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Rond Kasteel Mheer wordt zaterdag een traditionele, Britse slipjacht geënsceneerd.

Ruiters in traditionele slipjassen, honden en hoornblazers verzamelen zich rond 12:00 uur aan de achterkant van het kasteel. Er is een openingswoord en een ceremonie waarbij de honden het gezegende Hubertusbrood gevoerd krijgen. Het bonte tafereel is gratis te bekijken.

De jagers gaan rond 13:00 uur het Heuvelland in voor de jacht, waarbij de honden het spoor volgen van een ‘surrogaatvos’. De eerste etappe gaat van Mheer, via Libeek naar Herkenrade. De tweede run gaat via Banholt naar het Mheerebos. Van daaruit gaat het gezelschap naar Terhorst, waar ruiters en honden over heggen springen, en via de Steegstraat terug naar het kasteel voor de sluitingsceremonie. Er worden geen echte dieren opgejaagd of afgeschoten. Het evenement is diervriendelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen