ANWB Verkeersbus verzorgt lesprogramma op Raayland College

© Stefan Koopmans

Het Raayland College in Venray krijgt vrijdag bezoek van de ANWB Verkeersbus. Een deel van de leerlingen van de middelbare school krijgt aan de hand van een verkeersprogramma een opfrisles hoe ze zich in het verkeer horen te gedragen en welke gevaren er in het verkeer zijn.

Redactie

Het programma bevat drie thema’s: boetes van verkeersovertredingen, aantallen fietsslachtoffers en het gebruik van de gsm op de fiets. Het Raayland College hoopt met het bezoek van de verkeersbus de verkeersveiligheid in en om school, maar ook de veiligheid in het verkeer van haar leerlingen te verbeteren.

Tijdens het programma vrijdag mogen leerlingen onder meer rijden in een virtuele wereld op een scootersimulator. Ze kunnen daarbij ervaren hoe het is om met én zonder licht aan het verkeer deel te nemen. Derdejaars leerlingen krijgen met behulp van virtual reality scenario’s voorgeschoteld waarin ze vanuit het perspectief van een fietser, automobilist of buschauffeur te maken krijgen met roekeloos rijgedrag, de dode hoek van vrachtwagens of in groepen fietsen.