Voerendaal zoekt meer buddy’s

Print
Voerendaal zoekt meer buddy’s

Wie helpt nieuwkomers op weg? Afbeelding: Rob Oostwegel

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Voor het Buddyteam is de gemeente Voerendaal op zoek naar nieuwe vrijwillige buddy’s. Dit vanwege een groot animo van Voerendaalse nieuwkomers. Nieuwkomers zijn mensen die nieuw in Nederland zijn, en graag de gemeenschap willen leren kennen.

Een buddy investeert 1 tot 3 uur vrije tijd per week om nieuwe medeburgers verder te helpen met hun kennis en kunde in de samenleving. Denk hierbij vooral aan het helpen met het bouwen van informele contacten, bekend worden met informele Voerendaalse afspraken en waar anders nodig is om te ondersteunen. Het Buddyteam heeft maandelijks een overleg met een maatschappelijk werker ter ondersteuning van de buddy’s. Van hieruit zal professionele ondersteuning aangeboden worden.

Meer info: Josien Tillmanns, tel. 06-30577951.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen