Sponsoring

Bierbrouwer Heineken wordt officiële bierpartner van EK Voetbal 2020

Print
Bierbrouwer Heineken wordt officiële bierpartner van EK Voetbal 2020

Afbeelding: Getty Images

Heineken wordt de officiële ‘bierpartner’ van het Europees kampioenschap voetbal in 2020, dat plaatsvindt in verschillende landen.

De brouwer krijgt door dit contract exclusieve rechten voor de verkoop van bier in stadions en in speciale fanzones. Ook biedt de deal tal van mogelijkheden op het gebied van marketing.

Heineken is al langer actief als partner van topvoetbal. Tegelijk met de aankondiging over Euro 2020 meldde het bedrijf dat zijn sponsorcontract met de UEFA Champions League en UEFA Super Cup weer met drie jaar is verlengd, tot 2024.

Bij die laatste deal is er ook een nieuwe rol weggelegd voor Amstel. Het merk van Heineken wordt partner van de UEFA Europa Conference League. Dit is een nieuwe Europese clubcompetitie die naar verwachting in het seizoen 2021/22 zijn eerste editie kent. Amstel blijft daarnaast sponsor van de UEFA Europa League. Over de deals zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen